//

Суботи з Марією

Приготування до кожної подорожі включає пакування, планування і біганину по магазинах у пошуках компактного шампуню.Якщо ж подорож являє собою тиждень зустрічі для свідчення віри разом із сотнями тисяч молодих людей з усього світу та папою, то очевидно, що тут потрібне приготування зовсім іншого роду, і є багато різних способів добре приготуватись до такої події.

 

Вервиця швидко набирає популярності серед способів приготувань до Світового Дня Молоді. Як організатори СДМ, так і Міжнародна Спільнота Вервиці (Family Rosary International) пропагують вервицю як простий і водночас ефективний шлях приготування до серпневої події.

 

У березні Відділ основних заходів СДМ розпочав ініціативу, яка називається Універсальна Вервиця (http://www.rosariouniversal.org/). Це була пропозиція до молодих людей, які на той час вже зареєструвались як паломники, присилати своє відео з молитвою Богородице Діво, Отче Наш чи «Слава Отцю» своєю рідною мовою. Ці відео складають відео вервиці на різних мовах. У травні було оголошено, що перші дві декади вервиці вже виповненні , але пропозиції далі приймаються для заповнення наступних декад.

 

Міжнародна Спільнота Вервиці  - організація, якою курує орден Святого Хреста, також розпочала кампанію по підготовці до СДМ, що ґрунтується на вервиці і має назву «Зміцнені у вірі з Марією». Умови дуже прості – відвідайте веб-сайт, заповніть форму-зобов’язання та моліться на вервиці щосуботи віднині і до Світового Дня Молоді. Тижнева вервиця має послужити духовною підготовкою пілігримам та на підмогу тим, хто працює для успіху заходу у Мадриді. На сайті також наявні посилання на ресурси, що пояснюють вервицю, розповідають як молитись і розказують у чому її сила.

 

Отець Fr. James Phalan, директор Holy Cross Family Ministries та кампанії «Зміцнені у вірі з Марією» пояснює силу вервиці тим, що вона є медитативною практикою, а отже молитва на вервиці не зводиться лише до багаторазового повторення слів, а потребує повного самозречення у руки Марії, щоб дозволити їй привести нас до свого Сина. На сьогодні через постійний наплив інформації через нові ЗМІ та технології більшість людей відчувають зростаючу потребу медитативної форми молитви, каже він, додаючи, що під час презентацій для молодих дорослих людей здивований їхньою відкритістю до медитативного аспекту молитви на вервиці.

 

Цей аспект і його плоди є настільки важливим, що Папа Бенедикт ХVI говорить про важливість вервиці на одній з нещодавніх аудієнцій. За його словами, вервиця зараз знову здобуває популярність. Він каже: «у сучасному світі, ця молитва допомагає поставити Христа в центр, так як це зробила Діва Марія», і додає, що Марія роздумувала над усім, що говорив та чинив її Син. Молячись на вервиці робимо те саме і відкриваємось на ласку, що променить від цих містерій.


Кампанія «Зміцнені у вірі з Марією» поєднує можливості нових медіа, таких як фейсбук, твіттер, блоги та відео, щоб звернути увагу молодих людей до вервиці, а завдяки веб-сайту люди можуть виставити свої молитовні прохання на віртуальну дошку оголошень та поділились своїми враженнями і роздумами з іншими людьми, які зобов’язались молитись на вервиці.

 

Щоб дізнатись більше про кампанію «Зміцнені у вірі з Марією» відвідайте http://www.firminfaith.org/
Також Вас може зацікавити http://www.infinitum.cc/


Більше інформації про Універсальну Вервицю знайдете на http://www.rosariouniversal.org/

 

Джерело: www.madrid11.com