//

Стартує акція «Німеччина «за» Папу»

Акцію солідарності з Папою Бенедиктом XVI розпочали у Німеччині. Її ініціатором два роки тому була група «Німеччина «за» Папу» (Deutschland pro Papa). Тепер вірні знову можуть показати свою солідарність зі Святим Отцем, особливо у зв'язку з так званим скандалом «Vatileaks». Як розповів віце-президент акції, упродовж декількох днів замовили понад дві тисячі листівок.

 

Бернхард Люте сказав, що до цієї акції німців підштовхнули німецькі ЗМІ, які, на його думку, про витік інформації у Ватикані повідомляють суб'єктивно і несправедливо:

 

«Як католики, ми часто пригнічені повідомленнями таких видань, як Spiegel, Focus чи інших популярних засобів масової інформації в Німеччині. Після таких публікацій хочеться відповісти навіть з гнівом, але з цією терплячістю, якої ми просимо у Бога для себе, ми повинні ставитись і до журналістів. Тут Святіший Отець є для нас геніальним прикладом», – зазначив заступник голови групи «Німеччина «за» Папу».

 

Люте каже, що реальне послання Бенедикта XVI медії часто не беруть до уваги. Тому ця акція покликана знову висловити солідарність з Папою Римським і запевнити його в молитвах німецьких католиків. Окрім замовлення друкованої листівки бажаючі можуть завантажити їх на сайті акції. Два роки тому акцію підтримали чимало парохій, католицьких рухів та сайтів, а в Мюнхені та Кельні у вуличних демонстраціях на підтримку Папи взяли участь кілька тисяч осіб.

 

За матеріалами radiovaticana.org