//

Справа життя і смерті

Для християн справа миру на Святій Землі є справою майбутнього, а навіть життя і смерті – оголосив латинський патріарх Єрусалиму, архиєпископ Фуад Туаль.

 

Він підкреслив, що „ лише справедливий і остаточний мир, опертий на основні права людей і народів, досягнутий за допомогою діалогу і двостороннього порозуміння, є єдиним шляхом виходу і визволення заради добра народів регіону і для Церкви”.

 

Під час св. Меси, яку патріарх відправив в катедрі в Вітторіо Венето в північно-східній Італії, єрарх пригадав про страждання палестинців, спричинені ізраїльською окупацією, що зламала „багато основних прав”, і стіною довжиною 700 км, яка „ізолює палестинське населення”. Серед інших причин страждання він назвав військові бар'єри, ув'язнення людей за політичними обставинами, знесення будинків, постійні перешкоди у веденні нормального господарського і суспільного життя, а також все ще не розв'язана проблема тисяч палестинських емігрантів.

 

 

«Окупація з насильством і тероризмом, які за собою несе, не є добра ані для окупанта, ані для окупованого» – вказав архиєпископ Туаль. Крім того, ця ситуація спричинює еміграцію християн, яка є „справжнім крововиливом, що позбавляє Церкву в Єрусалимі її найкращих складників, молодих людей вищої культури”.

 

 

За матеріалами info.wiara.pl