//

Соціоінформативний розгляд проблем євангелізації в УКУ

З ініціативи кафедри Богослов’я УКУ, Центру інформаційних проблем територій НАНУ та журналу «Християнин і світ» сьогодні в приміщенні Філософсько-богословського факультету УКУ відбувся п'ятий семінар із серії міждисциплінарних відкритих науково-практичних семінарів «Соціоінформатика і місія Церкви: проблема євангелізації як очищення інформаційного середовища», під назвою: «Проблема постановки задач ефективного сприйняття суспільно-корисної інформації. Аналіз інформаційних потоків».


Такі семінари, два з яких ще мають відбутися, провадить Петро Жук – соціоінформатик, кандидат технічних наук, директор Центру з інформаційних проблем територій НАНУ.


На семінарі розглянули інформаційні потоки в соціальних системах та їхній вплив на формування суспільних інтересів, виокремивши такі поняття, як інформаційний потік, суспільний стереотип, рівень інформованості, рівень усвідомлення, істинність та позитивність тверджень у сприйнятті суспільством.


Зважаючи на той обсяг інформації, який встигли освоїти слухачі впродовж попередніх лекцій (верифікація інформації, діяльність особи як цілеспрямованої системи та суспільство і територіальна громада як цілеспрямовані системи), цей семінар був також присвячений практичному використанню методів соціоінформатики у сфері євангелізації.  Зокрема, слухачі обговорювали, як донести до реципієнтів важливість потреби читання християнської літератури, яку представив пан Петро Жук. І, як виявилося, досягти позитивного результату в цій сфері можна, виокремивши цілі надсистеми, цілі приймача та їхні можливі цільові суперечності.

 

Такий соціоінформативний розгляд проблем євангелізації є досить цікавим й допомагає вирішити їх за допомогою правильного схематичного розгляду.