//

Словацький священик став ректором Папського університету в Римі

 Словацький священик домініканець Мирослав Адам був призначений новим ректором Папського університету св. Томи Аквінського в Римі. Він народився в 1963 р. в Словаччині. У 1987 р. отримав докторський ступінь у галузі ветеринарної медицини, але потім вирішив присвятити своє життя Богу в домініканському чині. У 1995 р. отримав священичі свячення, а через кілька років захистив докторат з канонічного права в Папському університеті св. Томи Аквінського в Римі. Потім був обраний провінціалом Ордену домінікан в Словаччині. З 11 жовтня 2005 викладав канонічне право. У грудні 2009 р. був призначений деканом факультету канонічного права і віце-ректором Папського університету св. Томи Аквінського. З 2009 р. є консультантом Конгрегації віровчення, Конгрегації у справах Інститутів богопосвяченого життя та Товариств апостольського життя.


Нарешті, 26 березня 2012р. о. Мирослав Адам був призначений ректором Папського університету св. Томи Аквінського в Римі.


Історія цього університету розпочалася ще в XVI ст. Серед його відомих випускників Кароль Войтила, майбутній Папа Іванн Павло II, лауреат Нобелівської премії миру Бенкет Жорж, префект Конгрегації у справах Єпископів кардинал Марк Уелле та ін

 

За матеріалами radiovaticana.org