//

Синод Єпископів УГКЦ обрав новий склад Постійного Синоду

Синод Єпископів УГКЦ, який проходить в Портаж ла Прері, біля Вінніпегу (Канада), на своєму засіданні у п’ятницю обрав новий склад Постійного Синоду. Мандат Синодальних Отців для служіння в Постійному Синоді на наступні п’ять років отримали такі владики: Володимир Війтишин, Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський, Кен Новаківський, Єпарх Нью-Вестмінстерський, Ярослав Приріз, Єпарх Самбірсько-Дрогобицький,  Борис Ґудзяк, новоіменований Апостольський екзарх для українців-католиків Франції, країн Бенілюксу та Швейцарії.

 

Блаженніший Святослав подякував попередньому складу Постійного Синоду – Владиці Ігореві Возьняку, Архиєпископу і Митрополиту Львівському, Владиці Василеві Семенюку, Архиєпископу і Митрополиту Тернопільському, Владиці Павлові Хомницькому, Єпарху Стемфордському, та Владиці Давидові Мотюку, Єпарху Едмонтонському, – за їхнє жертовне і успішне служіння та привітав новообраних членів Постійного Синоду.

 

Довідка

Постійний Синод - це група єпископів, яка працює від імені Патріаршого Синоду і є дорадчим органом для Глави Церкви. Кодекс Канонів Східних Церков зазначає, що Постійний Синод складається з патріарха і чотирьох єпископів, призначених на п'ятиріччя. Троє з цих єпископів обираються Синодом Єпископів патріаршої Церкви, серед яких принаймні двоє повинні бути з-поміж єпархіальних єпископів, а одного іменує патріарх (кан. 115, § 1, 2, 3).

 

Департамент інформації УГКЦ