//

Синод Єпископів для Америки про міжрелігійний діалог та нову євангелізацію

Міжрелігійний діалог і нова євангелізація були головними темами чергового засідання Ради генерального секретаріату Синоду Єпископів для Америки. На зустрічі, що проходила 27-28 жовтня у Римі, говорили також про ситуацію Церкви і суспільства в різних країнах континенту. Про це повідомляє комюніке, опубліковане у Ватикані.


Також було звернено особливу увагу  на проблему сект, особливо у великих містах, що є викликом для Церкви у процесі нової євангелізації. В країнах Америки поширюється також бідність, насилля та відсутність пошани людського життя від зачаття до природної смерті, на що негативно впливає секуляризація. Ще одним викликом, який стоїть перед новою євангелізацією, є поширена міграція. Та незважаючи на це, Рада генерального секретаріату Синоду Єпископів для Америки відзначає у певних країнах зріст кількості покликань серед чоловіків. Кількість покликань серед жінок у деяких країнах збільшується повільно, а в деяких країнах – зменшується.


Це засідання Ради генерального секретаріату Синоду Єпископів для Америки було вже 16-им. Наступне заплановане на 20-21 листопада 2012 року. Слід нагадати, що спеціальне засідання Синоду Єпископів для Америки відбулося у Ватикані 16 листопада – 12 грудня 1997 року. В результаті цього, 22 січня 1999 року, папа Іван Павло ІІ видав постсинодальний апостольський заклик «Ecclesia in America».


За матеріалами Radio Watykańskie