//

Сільвіо Берлусконі: Мілан ризикує перетворитися на ісламське місто

Побоювання прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі з приводу ісламізації Мілану в разі обрання на посаду мера цього італійського міста представника від Демократичної партії Джуліано Пізапія, схоже, починають здійснюватися.


«Мілан ризикує напередодні ЕКСПО-2015 перетворитися на ісламське місто, в місто, яке надає іммігрантам право голосу на муніципальних виборах», - попереджав в травні цього року Берлусконі.


Зараз мусульманська спільнота Мілану налічує більше 100 тисяч чоловік. Безумовно, її масштаби не до порівняння з такими спільнотами в Парижі чи Кельні, проте експерти прогнозують неухильне зростання чисельності мусульман у фінансовій столиці Італії. І, судячи з усього, мер Пізапія вирішив «віддячити» нехристиянській частині свого електорату за їх голоси, пообіцявши вирішити протягом одного року всі проблеми спільноти. У квітні 2011 року колишня влада міста на чолі з Моратті вирішила знести будівлю спортивно-розважального центру, яка служила місцем для проведення намазів і мусульманських свят. Мусульманська спільнота міста не одноразово зверталася до місцевої влади з проханням виділити їй інше місце. Проте так і не отримала задовільної відповіді.


Тепер нова влада міста пропонує мусульманам Мілану покроковий «план дій». Насамперед в кожному районі міста будуть створені спеціальні приміщення для молитви. На думку місцевої влади, в такому космополітичному місті, як Мілан, без них ніяк не обійтися. Відразу після дозволу цього питання влада міста пообіцяла вступити в діалог зі спільнотами і розглянути можливе будівництво Великої мечеті в Мілані, яка повинна стати основним місцем зустрічі всіх мусульман мегаполісу.


Під час обговорення долі Великої мечеті член міської управи Мілану з питань безпеки Марко Гранеллі підкреслив, що місто змінюється, і тому необхідно відійти від експлуатації колишнього радикального підходу: «за» або «проти» будівництва мечеті. «Поява нових релігійних об'єктів зробить місто згуртованішим і придатнішим для проживання», - переконаний Гранеллі.


А ось члени правоцентристської коаліції від партій «Ліга Півночі» і «Народ свободи», які досі явно не можуть оправитися від «втрати» Мілану після останніх адміністративних виборів, вкрай різко висловилися з приводу результатів вищезазначеної зустрічі. Маттео Салвіні, представник «Ліги Півночі» в міській раді Мілану, не сумнівається, що за рішенням влади будувати мечеть неминуче послідує «цілий шквал підписів проти її спорудження».


За матеріалами www.blagovest-info.ru