//

Швейцарські гвардійці приймали участь у ліквідації наслідків землетрусу в Емілія Романія

«Ініціатива допомоги мешканцям Емілії Романії (область на півночі Італії), які постраждали від землетрусу, виникла спонтанно, це є акт милосердя та солідарності». Так, підполковник Крістоф Ґраф, заступник коменданта Папської Швейцарської гвардії охарактеризував унікальну гуманітарну місію, яка відбулася тими днями в Емілії Романії, - постраждалому від землетрусу районі Італії.


2 червня, в суботу вранці, залишивши шоломи та списи в Ватикані, двадцять молодих швейцарських гвардійців вирушили, на допомогу мешканцям міст Карпи та Мірандоли, що знаходяться у постраждалому регіоні. Їх місія тривала до понеділка 4 липня, оскільки Папа в той період перебував у Мілані, отож швейцарські гвардійці мали більше вільного часу, і використали його для того, щоб послужити людям. Їх завдання полягало у тому, щоб забезпечити охорону периметра лікарні та медпункту, вони також виконували різну фізичну роботу.
Заступник коменданта висловив переконання що досвід отриманий з гуманітарної місії, звершеної цими молодими людьми, залишиться з ними на все життя. І що для них цей досвід доброчинності є більш значимий, ніж сама допомога для мешканців постраждалих районів. Підполковник Ґраф разом із капеланом Швейцарської гвардії, монсеньйором Аленом де Ремі підкреслили, що це найкращій спосіб провести вихідні, допомагаючи постраждалим від землетрусу.


Цей вчинок з боку гвардійців був цілковито доброчинним та добровільним, оскільки протягом того часу, що вони перебували у зоні стихійного лиха, допомагаючи постраждалим, утримували себе за свій власний рахунок, без фінансової допомоги з боку корпусу командування Швейцарської гвардії.

 

Джерело: Радіо Ватикан