//

Щорічно 700 пакистанських дівчат-християнок насильно навертають у іслам

Релігійні меншини в Пакистані зазнають дискримінації вже дуже давно, але сьогоднішнє становище християн «гірше, ніж раніше», –  стверджує голова Конференції католицьких єпископів Пакистану, Архиєпископ Карачі Джозеф Кутс.

 

Зростання екстремізму та нетерпимості щодо християн стало наслідком посилення тиску на пакистанську владу з боку ісламістських угруповань. Одним з показників цього є використання закону про «богохульство», який захищає шанобливе ставлення до ісламу та ісламських цінностей, але який часто застосовують, щоб позбавитись чи помститись якійсь особі.

 

Ще однією нагальною проблемою є викрадення і насильницьке навернення в іслам дівчат-християнок. За даними Азіатської комісії з прав людини, близько 700 пакистанських християнок щорічно вимушено приймають іслам у зв'язку з тиском або небажаної вагітністю.

 

Християни становлять приблизно 1.5% населення Пакистану. Більшість з них (1.2 млн) – католики. Об'єднання лютеран, методистів і англікан у Пакистані – налічує приблизно 800 тис. осіб. На 2011 р. православних у Пакистані було 500 осіб.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru