//

Шахрайство у Білому Домі?

"Адміністрація Барака Обами обманює громадян і порушує конституцію. Уряд здійснює ідеологічну чистку, усуває з суспільного життя віруючих та їх організацій. Як католики ми повинні протистояти цьому", – закликає американський єпископат. З нагоди місяця захисту життя, що розпочинається цієї суботи У Сполучених Штатах, американські єпископи просять пам’ятати про всіх жертв абортів, а також про ще ненароджених дітей та осіб, що не стали матерями і батьками.

 

Лист від імені єпископів із цього приводу оприлюднив кардинал Даніель Дінардо, який закидає Обамі та пов'язаним з ним медіа, що вони обманюють громадськість щодо контрацептивів, оскільки вони рекламуються як альтернатива аборту, профілактичний засіб і запорука щастя жінок. Таким чином, Білий Дім каже відшкодовувати їх усім закладам страхування, не рахуючись із правом спротиву сумління. Кардинал Дінардо зазначає, однак, що контрацепція не є ефективною альтернативою аборту, бо, як свідчать останні дані, більшість жінок, які звертаються до абортивних клінік, завагітніли, незважаючи на правильне використання контрацептивних засобів. Те, що говориться тут про профілактику, також є шахрайством, тому що вагітність не є хворобою, а контрацептивні засоби не захищають від захворювання, а навпаки підвищують ризик зараження хворобами, що передаються статевим шляхом, включаючи ВІЛ, сприяють розвитку раку молочної залози (під впливом надміру естрогену) і можуть призвести до розвитку інсульту в результаті дії штучного прогестерону.

 

Також Білий Дім обманює людей, стверджуючи, що релігійні інституції мають свободу совісті. На ділі, використовуване Обамою визначення цієї свободи є настільки вузьким, що в неї не вписується навіть сам Ісус, – пише кардинал.  Прагнучи усунути віруючих людей і релігійні інституції з американського життя, Білий Дім порушує конституцію і суперечить візії батьків-засновників Сполучених Штатів, – зауважує глава комісії американського єпископату у справах захисту життя.


За матеріалами Radio Watykańskie