//

Севастополь: храм католикам не повертають, але визнають його пам’яткою архітектури

Незважаючи на те, що міська влада Севастополя час від часу робить спроби продати будівлю колишнього католицького храму, вже з'явилися і позитивні для місцевих католиків зрушення. Влада нарешті визнала будівлю католицьким храмом. Але про повернення церкви вірянам мова по поки не йде.

 

На адресній табличці вулиці Шмідта з'явився напис, який нагадує, що раніше ця вулиця носила назву Театральної, а потім - Католицької. А на будівлі храму тиждень тому з'явилася дошка, яка свідчить, що це - будівля католицької церкви, яка є пам'яткою архітектури м. Севастополя.

 

Отже тепер поширювати міф про те, що будівля була зруйнована до каменя - просто безглуздо. Тим часом місцеві католицька спільнота продовжує молитися, сподіваючись на заступництво святого Климента, і не втрачає надію, що скоро засяє над храмом хрест і він дійсно стане однією з найкрасивіших будівель Севастополя.

 

Нагадаємо, католики Севастополя наразі безуспішно намагаються повернути храм , що належить їм по праву, а поки що церковні урочистості ( Великдень , Урочистість Пресвятих Тіла і Крові ) відбуваються під стінами святині.

 

Джерело: CREDO