//

Сестри з Європейських провінцій Служебниць Непорочної Діви Марії працювати над «Документом формації»

У Львові в Провінційному домі Благовіщення Пресвятої Богородиці 10-11 квітня, в рамках приготування до Загальної Капітули,  відбулася зустріч відповідальних за формацію у Згромадженні сестер Служебниць Непорочної Діви Марії.
Сестри з Європейських провінцій: Польща, Сербія, Словаччина та Україна, мали нагоду поділитися досвідом виховання та спільно працювати над «Документом формації».


Сестра Розалія Паращук, Заступниця Генеральної Настоятельки запропонувала присутнім застановитися над харизмою Згромадження, яку втілили в життя  Засновники і яка продовжується у служінні кожної сестри Служебниці:
«Преподобна Мати Йосафата (Гордашевська) та перші сестри вміли розвивати в собі внутрішнє багатство, переміну душі, що надавало автентичності їхнім працьовитим рукам і погідним обличчям. Допомогали хворим і водночас обдаровували людей Христовим милосердям, проповідували Божу доброту та любов.


Сьогодні, у нашій реальності, перед нами залишається завдання: наново усвідомити дар, який ми прийняли через наших засновників, залишаючись вірними харизмі - іти там, де найбільша потреба та виховувати серце народу».


Підсумком дводенної праці сестер були конкретні пропозиції щодо формації сестер, щоб дати відповідь на виклики часу та потреби Церкви. Пропозиції будуть представлені на Загальну Капітулу, яка відбудеться 3 - 24 липня  у Римі в Генеральному домі Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії, у якій братимуть участь сестри- делегатки з 14 країн світу.

с.Мирослава Яхимець