//

Сенат США вирішив не захищати релігійну свободу

Вчора у сенаті США відбулось голосування стосовно додатку до федерального закону про охорону здоров’я. Пропозиція, яку вніс сенатор Рой Блант, передбачала захист свободи совісті віруючих. Однак сенатори відхилили пропозицію, проголосувавши 51 «проти» і 48 «за».


Після голосування сенатор Блант заявив, що він розчарований результатами голосування і планує продовжувати боротьбу за захист релігійної свободи, повідомляє Catholic News USA.


Як зазначив американський єпископ Вільям Лорі, «Ми продовжуватимемо вести боротьбу за захист наших прав всіма можливими законними засобами. Релігійна свобода є основою демократії і закорінена у гідності кожної людини».

Нагадаємо, що питання релігійної свободи та свободи совісті зараз у США знаходиться під загрозою після того, як адміністрація президента Обами запланували запровадити законодавство, відповідно до якого усі працедавці, в т.ч. релігійні установи, повинні включити у виплату страхових послуг своїх працівників витрати на контрацепцію (в т.ч. абортативні засоби) навіть якщо це порушує вчення Церкви.


Детальніше про події на цю тему читайте тут.