//

Секретар Папської Ради "Справедливість і мир": в Італії час створити партію з християнськими цінностями

Італійський єпископ Маріо Тосо закликав створити політичну партію з християнськими цінностями. Секретар Папської Ради "Справедливість і мир" виголосив промову на симпозіумі під назвою "Католики в Італії та Європі. Діаспора, єдність і пророцтво". Зустріч організована за сприяння  Фонду Джузеппе Тоніоло, який займається популяризацією соціальної науки Церкви.

 

"Ніщо не стоїть на перешкоді католикам, щоб сформувати свою власну партію -  зазначив єпископ Тосо. На його думку, партія могла б  виникнути на основі релігійних та культурних рухів, в порозумінні з Конференцією єпископату Італії. Однак зазначає, що це мусить бути ініціативою мирян, яку священики могли б всього лише підтримати і розвинути.


Секретар дикастерії справедливості і миру також відзначив необхідність залучення в політику молодих людей. Про це він також говорив в інтерв’ю для  Радіо Ватикану:


"Як і в кожній сфері життя, в економіці і у політиці потрібна зміна поколінь. Більше того, не всі правлячі політики, незважаючи на прихильність і особисті заслуги, репрезентують  високий моральний рівень, на який ми очікували". Єпископ Тосо зазначив, що якщо політична упередженість залишиться зачиненою сама в собі, стаючи кастами, не можливе будь – яке відродження. "Як показала революція в Північній Африці, молодь є більш етично чутлива. Джорджіо Ла Піра часто повторював: молодь, як ластівки - провісники весни", - сказав секретар дикастерії справедливості і миру.


Єпископ Тосо також звернув увагу на те, що наявність в парламенті політичної партії з християнськими коріннями дозволить захистити такі цінності, як шлюб і сім'я. Він послався на проголосований італійським парламентом, так званий, економічний маневр, або пакет бюджетних скорочень. Італійський єрарх висловив стурбованість, що в цьому випадку  постраждають насамперед сім'ї низького економічного статусу. "Це ще один удар для родини, яка залишається єдиним фундаментом суспільного життя", - сказав секретар Папської Ради "Справедливість і мир".


За матеріалами Radio Watykańskie