//

«Увесь цикл Різдвяних свят став часом інтенсивного служіння для ув’язнених», - о. Костянтин Пантелей

21 січня 2011 року парох-настоятель храму Св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі отець Ігор Онишкевич, волонтери Ольга Максименко, Антоніна Гриців, Марта Бліхар та Анна Кручай відвідали жінок Київського СІЗО з йорданською водою. Поруч з привітанням та освяченням приміщень також було передано речі індивідуального вжитку для потребуючих жінок. У короткому слові о. Ігор нагадував ув’язненим про силу Таїнства Хрещення, яку треба віднаходити знову і знову у Святому Покаянні. В той сам час ієрей Костянтин Пантелей відвідав хворих у санчастині установи. Він відзначив те, що «люди, що за різних обставин опинилися в неволі, знаходяться у глибокій духовній потребі. Саме тому у часі Свята Богоявлення відбулося традиційне привітання в’язнів».

 

22 січня у Прилуцькій виховній колонії капелан о. Роман Пушка здійснив Чин Великого освячення води та поблагословив житлові приміщення й кімнати для побачень з близькими вихованців.

 

«Увесь цикл Різдвяних свят став часом інтенсивного служіння для ув’язнених з вертепними виставами та зі співом колядок у багатьох пенітенціарних установах. Щира вдяка Державній пенітенціарній службі України, яка на час Різдвяних свят надала особливе сприяння служінню Церкви для ув’язнених і засуджених. Водохреща – апогей цих святкувань», - сказав на завершення о. Костянтин.

 

 

Департамент інформації УГКЦ
Джерело: www.ugcc.org.ua