//

Єпископи Венесуели: абортативний продукт не є контрацепцією

Наявність в аптеках Венесуели таблетки, пропагованої через засоби масової інформації як «екстреної контрацепції», насправді є абортативною – застерігають тамтешні єпископи. Захищаючи людську гідність і право на життя з моменту зачаття, Комісія єпископів у справах сім'ї та дітей, 14 листопада звернулась  з закликом до всього суспільства, і особливо до католиків.

 

Єпископська Комісія наголошує, що непорозумінням є називати "протизаплідним" фармацевтичний продукт, який перериває життя ембріона в лоні матері, тим самим викликаючи ранній аборт хімічним шляхом. З наукової точки зору ми маємо справу з абортами, які венесуельським законодавством забороняються як злочин, а в той же час це важкий моральний злочин - нагадують єпископи.

 

В згаданій рекламі таблетки, молода дівчина скаржиться, що через небажану вагітність довелося відмовитись від запланованого навчання, бо не знала, що існує такий фармацевтичний засіб. Таким чином, заохочується до передчасного сексуального життя без врахування етики. Також не повідомляється про наслідки цієї нібито "контрацепції", а насправді аборту. Єпископат настирливо закликає батьків навчати своїх дітей відповідальності, а державу, захистити право на життя відповідно до конституції. "Чому, всупереч усьому, заборонений продукт допущено до продажу?" – запитують венесуельські єпископи.

 

За матеріалами Radio Watykańskie