//

Церква Куби дякує за можливий візит Папи

Кардинал Хайме Ортега, архиєпископ Гавани, висловив подяку Бенедикту XVI за розгляд можливості його візиту до країни навесні 2012 року. Єрарх заявив 11 листопада, що подорож до Куби є для Папи "пріоритетною", і додав: "Те, що він вибрав нас, має велике значення".


Кардинал пригадав візит папи Івана Павла II на острів у 1998 році і зазначив, що він зробив глибокий вплив "як на історію Церкви на Кубі, так і країни у цілому".


За словами єрарха, причини вірогідної подорожі пов'язані з поліпшенням відносин з комуністичним урядом, початок якому поклала у 2010 році масове національне паломництво до санктуарію Матері Божої Милосердя, перше з моменту приходу Фіделя Кастро до влади у 1959 році.


"Подивімося на карту Латинської Америки. Папа не був у багатьох країнах, – сказав кардинал Ортега. – Але він сказав: "Я хочу зміцнити кубинський народ, особливо наступного року, коли відзначатиметься 400-річчя присутності Божої Матері Милосердя на Кубі", – процитував Папу архиєпископ.


Конференція єпископів острова виступила з заявою, в якій привітала "з великою радістю і надією новину про візит". "Ми отримали цю радісну звістку як дар Божої Матері Милосердя, Матері всіх кубинців, яку Святіший Отець буде вшановувати як паломник разом з усіма нами в ювілейний рік", – написали єпископи.


Візит Папи Бенедикта XVI буде збігатися з 400-річчям віднайдення ікони Божої Матері Милосердя у водах кубинського побережжя, коронованої Іваном Павлом II під час візиту на острів 1998 року.


За матеріалами www.radiovaticana.org