//

У Бразилії – символи Всесвітніх Днів Молоді

У Бразилії триває третє національне паломництво молоді. Цього разу національна святиня Матері Божої в Апаресіді упродовж двох днів приймає символи Всесвітніх Днів Молоді.

 

Паломництво молоді почалося позавчора в другій половині дня привітанням хреста та ікони Божої Матері перед собором в Гуаратінгета. Потім молоді люди пройшли процесією 6 км до марійної святині в Апаресіді, де впродовж усієї ночі тривали молитовні чування.

 

Учора бразильці мали день вільний від роботи, святкували річницю проголошення республіки (15 листопада 1889 року було повалено монархію імператора Петра II і створено тимчасовий республіканський уряд, до якого увійшли члени бразильського масонства; першим президентом республіки став маршал Деодоро да Фонсека). Найбільш важливими моментами зустрічі молоді були: спільна молитва на вервичці, урочиста спільна Літургія під головуванням місцевого Архиєпископа Раймундо Домашено Ассіса, голови конференції єпископату. Після Євхаристії до молоді промовив о. Фабіо де Мелло, відомий священик-співак, автор багатьох книг, відомих у всій країні, особливо серед молоді. Пропонована програма передбачає роздуми і духовну музику. Останнім пунктом зустрічі буде концерт о. Фабіо де Мелло.

 

Господар найближчого Всесвітнього Дня Молоді в Ріо-де-Жанейро, Архиєпископ Орані Жоао Темпеста зазначив, що Апаресіда є скеруванням до віри, як місце почитання Покровительки Бразилії. Отже зустріч молоді з різних країн світу довірили там Марії. Єрарх наголосив, що дводенний візит символів світових зустрічей молоді приваблює молодих людей до місця, де концентрується релігійність бразильського народу.

 

Тисячі молодих людей, які прибули з усіх кінців Бразилії на зустрічі в Домі Матері в Апаресіді, вказали на багатство своєї віри і спонтанну радість настільки знаменну для християнської молоді цієї країни.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie