//

Кардинал Тарксон: ніхто не може заборонити Папі виступати в обороні християн

Ніхто не може заборонити Папі висловлювати свою стурбованість щодо долі християн. Ці слова кардинала Пітера Тарксона становлять реакцію на замороження стосунків мусульманського університету Аль-Азхар у Єгипті з Ватиканом. Його влада виправдала своє рішення «негативною поставою, прийнятою Бенедиктом XVI останнім часом щодо ісламу ». Про необхідність пошанування прав християн глава Папської Ради «Справедливість і мир» говорив на форумі симпозіуму : «Релігійна свобода – дорога до миру». Він відбувся в Римі і буd рефлексією над папським посланням на Світовий День Миру.
 

 

«Чи замороження стосунків означає, що Папа не мав права сказати жодного слова щодо того, що сталось в Александрії? Чи існує заборона говорити про цю різанину?» - питав ватиканський єрарх. Кардинал нагадав також, що складна ситуація коптів в Єгипті є загальновідомою. Відомо, наприклад, про перешкоди, з якими вони стикаються про спробі побудови нової церкви. «Також тамтешні християни є єгиптянами і уряд має обов’язок їх охороняти» - підкреслив кард.Тарксон, і водночас вказав, що там, де локальна влада не виконує своїх обов’язків, повинна втручатись міжнародна спільнота, використовуючи відповідні правові середники.

 

Глава Папської Ради «Справедливість і мир» висловив водночас переконання, що діалог з ісламом не буде зупинений, тим більше, що він не обмежується Єгиптом, а провадиться , наприклад, з Іраном. Кардинал Тарксон пригадав слова Папи, що релігійна свобода становить позитивну силу будівництва справедливого і мирного суспільства.
 

Джерело: Radio Watykanskie