//

Іспанія згадує візит Папи

У Сантьяго-де-Компостела і Барселоні розпочалися урочистості з нагоди візиту Бенедикта XVI. 6 листопада минулого року Папа здійснив паломництво до могили апостола Якова, а наступного дня посвятив церкву Святої Родини в столиці Каталонії.

 

Архиєпархія Сантьяго-де-Компостели організувала низку зустрічей та виставок, присвячених папському візиту. Архиєпископ Хуліан Барріо подякував Бенедиктові XVI за слова і пастирську любов, яку він виявив віруючим. Його вчення про "Бога, людину і світ змінило життя багатьох людей" – наголошує Архиєпископ у листі з нагоди цього святкування. Головною у святкуванні річниці візиту Папи є подячна Літургія в соборі із застосуванням знаменитої кадильниці ботафумейро.

 

Незадовго до повернення з Барселони до Риму "Папа сказав мені, що забирає із собою незабутні спогади цього візиту. Ми також дуже про це пам'ятаємо", – написав кардинал Луїс Мартінес Сістач. Під час подячної Літургії за візит і освячення базиліки Святої Родини ординарій єпархії Барселони відзначатиме також 50-річчя священицького рукоположення. "Нехай це святкування поєднає папський візит і освячення нової базиліки з подякою за дар священства і молитви про священичі покликання. Нехай це буде знаком солідарності з тими, хто страждає від наслідків нинішньої кризи", – йдеться у листі.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie