//

У зв'язку із хворобою Паркінсона прооперували митрополита Володимира (Сабодана), він приходить до тями

Предстоятеля УПЦ МП митрополита Володимира (Сабодана) прооперували у зв'язку з хворобою Паркінсона. Він приходить до тями в одній з київських клінік, повідомив увечері, 3 листопада, його секретар Архиєпископ Переяслав-Хмельницький та Вишневський Олександр (Драбинко). Раніше повідомлялося, що митрополит впав у кому у відділенні реанімації урядової клініки "Феофанія", однак, журналісти з'ясували, що в цій лікарні глави УПЦ МП немає. Місце його шпиталізації не розголошують.

 

За словами Архиєпископа Олександра – особи найбільш наближеної до митрополита Володимира, – предстоятеля УПЦ МП прооперували 2 листопада і зараз у нього післяопераційний період. Операція відбулася успішно, її зробили українські лікарі.

 

Підвечір, 3 листопада, митрополит Володимир прийшов до тями і вже починає спілкуватися з людьми. Але до цих пір він перебуває в реанімації і тому до нього не впускають багатьох відвідувачів, сказав Архиєпископ.

 

Як зазначив Архиєпископ Олександр, операція пов'язана з наслідками хвороби Паркінсона. Будь-які чутки про смерть Володимира єрарх назвав неетичними. Також він повідомив, що митрополита Володимира соборували, але це таїнство відбувається не тільки над вмираючими, а й над тяжко хворими людьми.

 

Перші особи держави цікавляться здоров'ям митрополита Володимира, додав його секретар. За його словами, після виписки глави УПЦ МП з лікарні прес-служба Церкви розповість усі деталі шпиталізації.

 

У керівництві УПЦ МП також звертають увагу на дивну відсутність інтересу до подій у Києві на офіційних сайтах Московського патріярхату.

 

За матеріалами: portal-credo.ru