//

Музичний подарунок Ватиканського радіо для Африки

До подорожі Бенедикта XVI в Бенін, яка відбудеться 18-20 листопада 2011 р., Ватиканське радіо випустило спеціальний компакт-диск під назвою "Африка, створюй світ!" Святіший Отець прибуде на Чорний континент, для урочистого вручення. Ватиканське радіо випустило компакт-диск з 8 творами африканських музикантів на різних мовах. Один з авторів - редактор радіо Фелумено Фефіта, грає і співає на своїй рідній мові - кісуахілі. Зміст всіх творів перегукується з темою Синоду "Церква Африки - на службі примирення, справедливості та миру."

 

Директор Ватиканського радіо священик Федеріко Ломбарді під час недавньої презентації компакт-диска в Римі відзначив, що його випуск показує конкретне бажання здійснювати рішення Синоду. У творі включені також голоси Бенедикта XVI, Івана Павла II і Павла VI.

 

О. Ломбарді висловив сподівання, що "музичне вітання" Ватиканського радіо зробить внесок в зусилля надихати африканські народи на роботу заради примирення і справедливості, допоможе поширювати Євангеліє в Африці, до чого закликав Бенедикт XVI під час свого апостольського візиту в Камерун у 2009 р..

 

5000 дисків будуть спочатку вручені всім єпископам і представникам католицьких радіостанцій Африки, а вже потім будуть представлені широкій аудиторії.

 

Джерело: www.radiovaticana.org