//

Сьогодні Папа молився за кардиналів і єпископів, що померли цього року

Сьогодні вранці Папа Бенедикт XVI відправив Службу Божу при вівтарі Базиліки Св. Петра в наміренні кардиналів та єпископів, котрі відійшли у вічність впродовж останніх 12-ти місяців. Під час проповіді Святіший Отець розважав на тему трьох днів, що змінили світ, а також про наше ставлення до смерті.


Як повідомляє Радіо Ватикану, під час Літургії Папі співслужили кардинали та архиєпископи з Курії, а також священики та монахи, що служать при Папському домі. Вони споминали зокрема покійних кардиналів: Урбано Наваррете, ТІ, Мікеле Джордано, Варкея Вітайятіла, Джованні Салдаріні, Августина Гарсія-Гаско Вісенте, Георга Максиміліана Штерцінскі, Казімєжа Свьонтка, Алоізіуса Маттіаса Амброзіча та Анджея Марія Дескура.


У своїй проповіді Папа Бенедикт розважав про таємницю смерті у світлі «трьох днів», впродовж яких відбулась смерть Ісуса на Хресті, його зішестя в «безодню смерті» та воскресіння.


Зокрема Понтифік зазначив: «Перед обличчям смерті ми не можемо не відчувати почуттів та думок, які нам диктує наша людська природа. І у нас завжди викликає подив бог, котрий настільки близько і не зупиняється навіть перед безоднею  смерті». Він продовжив: «До самого кінця Христос приймає наше смертне тіло, щоб в нього увійшла славна Божа сила, подув життєдайного Духа, який переміняє і відновлює. Це – хрещення страстей.»


Бенедикт XVI підкреслив, що смерть Христа є для нас великою надією і основою життя. «Нове і вічне життя є плодом дерева Хреста, дерева, яке цвіте і приносить плоди завдяки світлу і силі, що походять від сонця Бога. Без Христового хреста вся природа залишиться безсилою перед обличчям негативної сили гріха", - зазначив Понтифік.

 

Папа зауважив, що фундаментом нашої надії є воля Отця і Сина, як було сказано в Євангелії: "Отче, хочу, щоб ті, кого Ти дав Мені, були зі Мною там, де Я є". "Між тими, кого Отець довірив Ісусу, є також і наші шановні брати, заяких ми пожертвуємо цю Євхаристію: вони пізнали Бога через Ісуса, пізнали Його ім'я, любов Отця і Сина, Святого Духа, який жив у них і відкрив їх життя на Небо і вічність. Дякуємо Господу Богу за цей цінний дар", - сказав Бенедикт XVI про померлих в цьому році єрархів. Про це повідомило Радіо Ватикану.


Після Літургії Святіший Отець спустився до Ватиканських Гротів, де поховані його попередники. Він затримався біля могили Св. Петра, де разом з нечисленним хором помолився,- зазначає Romereports.