//

Лефевристи ніяк не домовляться, що робити з пропозицією Ватикану

Для того, щоб розвіяти чутки стосовно того, чи прийняли вже провідники лефевристів рішення щодо пропозиції Ватикану приєднатись до Католицької Церкви, Братство Св. Пія Х видало заяву, в якій нагадує про те, що будь-яку офіційну відповідь Ватикану може оприлюднити лише провід Братства.


Братство Св. Пія Х було змушене видати таке комюніке після того, як британська група традиціоналістів повідомила про те, що провід Братства вирішив не приймати пропозицію Ватикану, викладену у «Доктринальній преамбулі», яка могла б врегулювати статус групи.


Лідери Братства Св. Пія Х зустрілись в середині жовтня для обговорення «Доктринальної преамбули». Після цієї зустрічі не було видано формальної заяви, в якій би була висловлена їх відповідь. У Ватикані зазначили, що якщо лефевристи приймуть пропозицію, то їх статус у Церкві може бути консолідований, наприклад, у формі персональної прелатури.


Британські представники традиціоналістів зазначили, що «Доктринальна преамбула» є неприйнятною, оскільки вона не уступається в питанні, що рішення Другого ватиканського собору не суперечать попереднім вченням Церкви.


За матеріалами CWN