//

У Мексиці вшановують померлих жертв війни з наркокартелями

Святкування Всіх Вірних Померлих має особливе значення для жертв війни з наркотиками в Мексиці. Насильство в Мексиці неухильно зростає від 2006 року, відколи президент Феліпе Кальдерон оголосив війну наркокартелям. Транскордонний інститут університету Сан-Дієго вважає, що в 2010 р. кількість жертв склала 15 тис. Війна мексиканського уряду проти картелів триває вже п'ять років, але все ще нема прориву у боротьбі з цими злочинами.

 

Людей, які померли насильницькою смертю, згадують у цій країні 28 жовтня. Мексика є єдиною католицькою країною з такими потужними церемоніями та обрядами для споминів померлих. Але ці традиції пов'язані з вірою в Міктантекухтлі, ацтекського бога мертвих. Потому, як іспанці принесли католицизм в район ацтеків, ці вірування змішалися з традицією християнського спомину померлих.


Церква спрямовує свої зусилля на те, щоб зберегти католицьку доктрину, вільну від забобонів. У Мексиці великою популярністю користується танатичний культ Санта Муерте, поширений серед місцевих ганкстерів.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie