//

Єгипетський шейх видав фетву про заборону мусульманам голосувати за християнських кандидатів на виборах

Єгипетський шейх Мохаммад Амер з Даманхур видав фетву, що забороняє мусульманам голосувати на виборах за християнських і світських кандидатів, а також за мусульман, котрі не здійснюють щоденного намазу або не закликають до виконання шаріату. Амер стверджує, що голосування за таких кандидатів буде великим гріхом.

 

«Я хочу, щоб виборці голосували на користь кандидатів від ісламських рухів і виступали проти тих, хто хоче відокремити релігію від держави. В ісламі немає нічого, що називають лібералізмом, і в нашій релігії немає абсолютної свободи», – заявив шейх в інтерв'ю лондонському виданню Asharq al-Awsat.

 

Мохаммад Амер є главою провінційного відділення аль-Сунна аль-Мухаммада в Гізі. Раніше він вже видавав фетву, що закликала до вбивства політика Мохаммада Ель-Барадея за заклик до громадянської непокори та бойкоту виборів у Єгипті.

 

«Ель-Барадей підбурює до суспільних безладів, тому уряд має право вбити його, якщо він не зупиниться», – йшлося в фетві.

 

Організації з захисту прав людини поспішили засудити цю фетву, зауваживши, що подібні ж підстави використовувалися для легітимації вбивства єгипетського президента Анвара аль-Садата 1981 р.


За матеріалами: sedmitza.ru