//

Християнок-підлітків гвалтують і викрадають

У Пакистані вже стало поширеною практикою викрадення дівчаток з спільнот релігійних меншин ісламськими групами, примусові шлюби, згвалтування та виготовлення шлюбних сертифікатів. Влада  навіть не намагається переслідувати викрадачів.

 

За даними Амарната Мотумала, адвоката і члена Ради комісії з прав людини Пакистану, від 20 до 25 дівчаток-християн з індуїстського співтовариства викрадають кожен місяць і насильно навертають в іслам. Багато викрадених гвалтують, деяких так і не знаходять.

 

Комісія з прав людини зафіксувала безліч справ, у яких поліція відмовляла в порушенні кримінальної справи без пояснень, особливо часто це трапляється у випадках, в яких замішані медресе або ісламські духовні лідери.

 


Так, за даними Азіатської комісії з прав людини 12-річна дівчинка-християнка, ім'я якої приховують, перебувала в насильницькому шлюбі протягом 8 місяців. В даний час вона ховатися від гвалтівників, передає ABC news.

 

Викрадачі не були заарештовані, оскільки мають зв'язки з воєнізованою ісламською організацією. Поліція відмовляється санкціонувати медичний огляд дівчинки. Судовий магістрат прийняв заяву від потерпілої, проте не було зроблено ніяких заходів щодо забезпечення безпеки дівчинки.

 

Анна (умовне ім'я дівчинки) зростала в християнській сім'ї в одній з колоній WAPDA в Лахорі. Її батько Аріф Масіх працював двірником. 24 грудня 2010, напередодні Різдва, дівчинка була викрадена двома мусульманами. Згідно з доповіддю, складеною Пакистанським рухом захисту меншин, в той день її подруга Ніда, яка живе по сусідству, прийшла до неї і запропонувала сходити по магазинах. За задумом викрадачів Ніда повинна була заманити Анну в машину, на якій потім і відвезли дівчинку.

 

Анну відвезли в невідомий будинок, де вона була в той же день згвалтована. Через два дні до Анни прийшли родичі гвалтівників Мумтаз, Фарзана, Кіран Бібі і її «подруга» Ніда, і запропонували дівчинці підписати якісь папери, пригрозивши, що інакше її не відпустять. Коли вона підписала всі, її, проте, не відпустили.

 

Це були документи про укладення шлюбу з одним з викрадачів Мухаммадом Ірфаном. Анну возили по різних місцях, де її змушували прийняти іслам. Коли вона відмовилася, над дівчинкою почали знущатися і бити її.

 

Після викрадення батько Анни відразу ж написав заяву в місцеве відділення поліції, проте вже протягом 8 місяців не робиться ніяких дій.

 

У перший тиждень вересня, через більше, ніж 8 місяців після викрадення, Анні нарешті вдалося подзвонити своїй родині з Тандіанвалла (район Файзалабаду), 190 км від Лахора. Вона повідомила, що була викрадена, але втекла і ховається на автобусній зупинці. Батьки тут же приїхали і забрали її. Потрапивши додому після 8 місяців знущань, вона вже особисто звернулася до магістрату і подала позов, однак не отримала від влади ніякого захисту.

 

Гвалтівники також негайно звернулися в поліцію і надали шлюбний договір, який підтверджує, що Мухаммад Ірфан був одружений з Анною. Коли батьки хотіли повторно подати заяву в поліцію проти викрадачів, вказавши їхні імена, їм відмовили і порадили краще повернути дівчинку «законному чоловікові», інакше проти них самих можуть порушити кримінальну справу. При цьому поліцію не дивує, що дівчинка вийшла заміж в 12 років, коли за законом шлюб можливий лише з 16.

 

На даний момент християнська родина змушена переховуватися від поліції і викрадачів, які належать до екстремістської організації «Лашкар-і-Тайяба» і розшукують їх. Гвалтівники при цьому заявляють, що Анна вагітна, хоча мати заперечує це.

 

За матеріалами: Седмица.RU