//

Ерозія релігійної свободи у США

Існує аргументований острах за стан релігійної свободи у США, які самі ніби інтенсивно цікавляться цією проблемою поза своїми кордонами. Такі підозри має католицький єпископат країни.

 


У часі зустрічей конституційної підкомісії єпископату у Вашингтоні єпископ Вільям Лорі зауважив, що Церква «із зростаючим неспокоєм зауважує, що народне прив’язання до релігійної свободи стає предметом все частіших атак  і щоразу швидшої ерозії». Єрарх закликав Конгрес якомога швидше зреагувати на ситуацію. В першу чергу йдеться про діяльність Департаменту Здоров’я і Суспільної Опіки, який промує контрацепцію, аборти і стерилізацію, намагаючись включити це все до «базових медичних послуг». Єпископат протестує проти спроб заставити церковні інституції та суспільні організації виконувати ці процедури своїм клієнтам чи пацієнтам.

 


Неспокій викликають також спроби зміни дефініції подружжя. Тому єпископ порівняв ситуацію американського суспільства до тяжкої хвороби, причини якої «лежать глибоко. Однак доки на неї знайдеться лікарство, необхідними є також протисимптомні засоби, оскільки хвороба поширюється дуже швидко».

 


За матеріалами: Radio Watykanskie