//

На засіданні єпископату у Словаччині молилися за упокій емеритованого єпископа

26 і 27 жовтня словацькі єпископи зустрілися на 70-му пленарному засіданні єпископату, яке відбулося в Доновалі, недалеко від Банської Бистриці. Єпископи обговорили поточні питання, а також реалізацією пастирської програми в межах підготовки до 2013-го ювілейного року, пов'язаного з 1150-ою річницею прибуття в цей район святих Кирила і Мефодія.

 

Звістка про смерть емеритованого єпископа Рожняви Едуарда Koйнока стала головною наступного дня пленарного засідання словацьких єпископів. Цього дня вони молилися за покійного брата.

 

Єпископ Koйнок помер у віці 78 років. Він був висвячений в Братиславі 1956 року, адміністратором рожнявської єпархії після довгих років пастирської роботи на парафіях його призначив Папа Римський Іван Павло II 14 лютого 1990 року. У грудні 2008 року Бенедикт XVI прийняв відставку єпископа Койнока, якому виповнилося 75 років.

 

Сьогодні словацький єпископат нараховує 15 єпископів, а  на заслуженому відпочинку в країні є 9 єпископів. За кордоном працюють або є емеритованими семеро єпископів із Словаччини.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie