//

Представники Американської Єпископської Конференції молилися у Патріаршому соборі у Києві

У ці дні Україну відвідує делегація Американської Єпископської Конференції (АЄК). Упродовж дванадцяти днів у нашій країні перебувають Владика Блейз Купік, Єпископ Спокейн (штат Вашингтон, США), член підкомітету «Допомога Церкві в Східній Європі» АЄК, та д-р Деклан Мерфі, керівник Бюро національних збірок для Церкви в Центральній та Східній Європі АЄК.

 

У неділю, 23 жовтня, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві гості взяли участь у Божественній Літургії, яку очолив Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

 

Владика Богдан наприкінці Літургії подякував представникам АЄК, а в їхній особі – усій Американській Єпископській Конференції та усім католикам США за те, що «пам’ятали про нас під час темних десятиліть переслідувань комуністичним режимом, не забули про нас, коли Церква вийшла з катакомб і почала відроджувати свої структури, та готові надалі крокувати з нами дорогою молитви і служіння українському народові. У такий спосіб допомогли нам відчути Божу любов і опіку та показали, що ми належимо до єдиної духовної родини – Святої Вселенської Церкви».

 

У свою чергу Владика Блейз, поділившись своїми враження від відвідин України, сказав: «Цими днями я бачив час нової весни. Я бачив воскресіння Христа. І тому, коли я повернуся до моїх братів-єпископів, моїх братів у вірі в Сполучених Штатах Америки, я їм перекажу, що Христос воскрес і є живий. Так як і ті, що зняли Ісуса з хреста і поклали до гробу, вважаючи, що він мертвий, побачили, що він воскрес, так і ми побачили, що Христос воскрес у Церкві тут, в Україні, де бачимо нове життя і розвиток Церкви. Христос воскрес! Воістину воскрес! Амінь!»

 

Владика Богдан наголосив, що неділя вважається малою Паскою і попросив вірних заспівати для гостей тропар «Христос воскрес».

 

На закінчення, за українським звичаєм, Владика Богдан побажав Владиці Блейзу Купіку та пану Деклану Мерфі Божого благословення, радості, миру, доброго здоров’я на многії і благії літа.

 

Джерело: Департамент інформації УГКЦ

На фото: під час зустрічі з представниками Патріаршої курії УГКЦ