//

Пастирська візитація храму свв. Ольги і Єлизавети у Львові

Високопреосвященний владика Ігор, 9 жовтня 2011 року, здійснив пастирську візитацію храму свв. Ольги і Єлизавети, що у Львові на пл. Кропивницького, 1. При вході до храму Архиєпископа Львівського вітали священики храму очолювані адміністратором о. Іваном Галімуркою.

 

Запрошуючи Владику до храму, пресвітер вручив хрест з проханням про благословення. Наступними Архиєрея вітали парохіяни, зокрема учасники молодіжного братства «Храм», і вручили Архиєпископові великий букет квітів. За якусь мить, промовивши вхідні молитви, владика Ігор розпочав Божественну Літургію.

 

В часі Літургії Архиєпископ Львівський виголосив пастирське повчання про сутність Христової Церкви. При цьому особливий наголос було зроблено на статусі Вселенського Архиєрея та місцевих єпископів, довкола яких гуртується Божий люд. Водночас Владика застеріг від новоявлених «єпископів-самозванців», котрі голосять фальшиву науку, намагаючись роздробити Христову Церкву:

 

«Хто не слухає вчення Святої Церкви, не виконує її повчань та приписів, такі особи противляться Богу, і навіть, якщо б творили чуда – потрібно їх уникати і не підтримувати. Свята Тереза з Авілі твердила, що вона воліла б з волі Божої піднести стебло із землі, аніж зі своєї волі чинити чуда. Ось любов до Святої Церкви!»

 

Окрім цього, Високопреосвященний Ігор, звертаючись до вірних, закликав молитися за Церкву, і священиків, а не лише піддавати їх дії критиці:

 

«Ми ваші брати і сини, а подекуди –  навіть внуки. Ми виросли поміж вас. Тож ви краще моліться за нас, але не критикуйте, бо помилитись може кожна людина».

 

Наприкінці Богослужіння Предстоятель виголосив многоліття, котре особливо звучало у виконанні  знаного у Львові хору «Вірую» під керівництвом п. Христини Бущак. Зрештою ціла Літургія, у виконанні колективу, звучала піднесено й урочисто. На пам’ять про спільну молитву хористи запросили Високопреосвященного Ігоря до спільної фотографії.

 

На закінчення свого візиту Архиєпископ Ігор піднявся на найвищу вежу храму, де завершилися ремонтні роботи. Також Владика оглянув нові церковні світильники, відремонтовану ризницю та інші церковні приміщення.


Повідомив о. Іван Галімурка
адміністратор Храму свв. Ольги і Єлизавети

Джерело: http://www.ugcc.lviv.ua/