//

Віруюча молодь Індонезії сприяє миру

В Індонезії молоді християни і мусульмани проводять спільну "кампанію миру" – за допомогою текстових повідомлень, інтернет-форумів, блогів і соціальних мереж вони закликають до примирення і діалогу представників різних соціальних і релігійних груп суспільства, конфлікти між якими загрожують тривалому спокою в країні.

 

Єпископ Амбонський, Петрус Канісіус Мандагі, розповів, що "через такі засоби комунікації молодь прагне здійснити позитивний уплив на населення країни". Єпископ наголосив, що завдяки цій кампанії багато жителів Індонезії не піддалися на провокаційні заклики радикальних ісламських угруповань і не взяли участі в насильницьких діях, які відбулися кілька місяців тому на острові Малуку.

 

Єпископ Амбонський також наголосив, що перед викликом міжрелігійних конфліктів в Індонезії важливе значення мали релігійні лідери, які активно пояснювали віруючим, "наскільки важливим є захист миру і гармонії в суспільстві від тих, хто хоче створити хаос у своїх політичних цілях".

 

Єрарх зазначив, що хоча Амбон ще залишається розділеним на християнські та мусульманські квартали, але існують людські та комерційні взаємини між жителями цих двох частин міста. "Має бути відновлена взаємна довіра і ми, католики, щоденно хочемо сприяти відновленню соціальної сфери, діалогу, поваги, дружби, братерства, щоб люди мали спокійне майбутнє і раділи розвитку нових поколінь", – зазначив індонезійський єрарх.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё