//

Єпископи Нікарагуа закликають до відповідального голосування

Католицькі єпископи Нікарагуа видали спеціальне послання з нагоди парламентських виборів, які пройдуть у цій країні 6 листопада. У своєму зверненні єрархи закликають вірних до відповідальності за суспільне життя і протистояння несправедливості. Саме для цього, на думку єпископів, необхідно приймати участь у голосуванні. Крім того, єрархи висловили свою скорботу з приводу неможливості акредитації багатьох міжнародних спостерігачів, а також маніпуляцій громадською думкою через ЗМІ деякими політиками.

 

Єпископи підкреслюють існування недовіри з боку населення, особливо молоді, до політичних партій, які не завжди діють в інтересах суспільства, але прагнуть тільки особистої користі.

 

У зв'язку з такою ситуацією єпископи сподіваються, що вибори в Нікарагуа приведуть до влади політиків, які будуть сприяти повазі до життя, справедливості, правди, щирості, чесності, до діалогу та солідарності, загального блага і кращих можливостей для сімей.

 

Конференція Єпископів Нікарагуа закликає вірних взяти участь у голосуванні після обговорення пропозицій партій і кандидатів, і роздумати, чи вони відповідають повазі до гідності людської особистості та її основних прав.
 

 

За матеріалами: Ватыканскае радые