//

Кардинал Сара: егоїзм - найважливіший в міжнародній політиці

7 жовтня глава Папської Ради "Cor Unum" Кардинал Роберт Сара під час прес-конференції у Ватикані познайомив присутніх журналістів з діяльністю Католицької Церкви в країнах Східної Африки, які переживають голод внаслідок посухи. Кардинал Роберт Сара поставив знак рівності між допомогою та освітою, без якої ніяка підтримка в майбутньому не принесе ефекту. "Драма людей в Сомалі, Ефіопії, Кенії все менше цікавить світ", - сказав єрарх. Тому потрібно звернутися до совісті людей.

 

"На жаль, часто міжнародна допомога спрямована на пошук корисливості. Все частіше егоїзм стає найважливішим у міжнародній політиці. Ми повинні вести таку політику, основною метою якої є загальне благо", - сказав ватиканський єрарх. Кардинал Сара зазначив, що те, що коїться в країнах Східної Африки - це не тільки драма голоду, але насамперед те, що Африка може втратити своє молоде покоління.

 

"Мільйони людей шукають притулку, щоб пережити важку ситуацію. З часом вони стануть нелегальними біженцями, без батьківщини, без будинку, роботи і суспільства", - сказав голова Папської Ради"Cor Unum". Кардинал Сара закликав міжнародне співтовариство надати жителям Африки можливість на освіту, а значить і на краще життя.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё