//

Церква Індії допомагає боротись з дитячою працею

В Індії близько 45 млн. дітей віком до 14 років використовується для фізичної роботи, незважаючи на те, що це заборонено Конституцією країни. В інтерв'ю інформаційному агентству "AsiaNews" кардинал Освальд Грасіас, Архиєпископ Мумбаю і голова індійського єпископату зазначив, що єдиним способом перемогти поширення дитячої праці є розширення освіти і включення дітей в освітній процес. "Закон, який передбачає обов'язкове і безкоштовне навчання в школі для всіх дітей віком від 6 до 14 років, має важливе значення, оскільки ті діти, які не ходять до школи, завжди десь працюють", - сказав єрарх.

 

Кардинал Освальд Грасіас нагадав, що освітня місія Католицької Церкви завжди була спрямована на те, щоб дати рівні можливості освіти для всіх дітей, незважаючи на їх походження чи соціальну приналежність. Хоча католики становлять лише близько 2% населення країни, проте, на думку кардинала Освальда Грасіаса, саме Церква відіграє в Індії провідну роль в інтегральному розвитку людини. "Ми приділяємо особливу увагу учням з бідних сімей і сиротам, які не можуть дозволити собі здобувати освіту. Крім того, більше 60% наших шкіл розташовані у сільськогосподарських регіонах ", - сказав голова індійського єпископату.

 

Кардинал підкреслив, що соціальна місія Церкви має для покинутих і бідних дітей спеціальну освітню та економічну програму. "Католицька Церква в Індії продовжує служити всій країні і сприяє формації нації через ліквідацію дитячої праці. Через освіту ми прагнемо насамперед змінити наше суспільство", - сказав Архиєпископ Мумбаю.


За матеріалами Ватыканскае радыё