//

Бенедикт XVI зацікавлений, щоб «складні питання» у польсько-російських стосунках були розв’язані

У середу 5 жовтня Папа Бенедикт XVI особисто прийняв на аудієнції голів «Польсько-російської групи з складних питань», колишнього міністра закордонних справ Польщі професора Адама Ротфельда та московського професора Анатолія Торкунова.

 


У переддень зустрічі з Папою вони обидва виступали на конференції «Польща – Росія: зламати стереотипи», яку організувало в Римі польське посольство при Святому Престолі у співпраці з російським посольством.

 

Про значення конференції говорив професор Ротфельд в своєму інтерв'ю Ватиканському радіо. «Її проведення пов'язано з черговим етапом роботи Польсько-російської групи з складних питань».

 


Вчора ми зустрілися з представниками дипломатичного корпусу, акредитованими при Святому Престолі, і розповіли про роботу, виконану нашої Групою на цей момент, що також впливає на стосунки між Православною Церквою і Римо-Католицькою Церквою в Польщі. Зрозуміло, діалог між цими Церквами абсолютно незалежний і автономний. Але в той же час безсумнівно і те, що позиція російської та польської Церков істотно впливає на процес досягнення примирення».

 

За матеріалами sibcatholic.ru