//

Християн виганяють з Ірану

Християни змушені втікати з Ірану, не маючи можливості вільно сповідувати свою релігію і побоюючись за своє життя, як повідомляє організація «Всесвітня християнська солідарність» (Christian Solidarity Worldwide).

 

Нещодавно одинадцять християн-євангелистів покинули країну, коли отримали поштою погрози, підписані «невідомими солдатами таємного імама». Відправники листа вимагають від християн покаятися і прийняти іслам, інакше «вони будуть знищені без всякої пощади». Джерела, на які посилається агенція Fides, стверджують, що «невідомі солдати» мають відношення до іранської розвідки.

 

«Всесвітня християнська солідарність» також повідомляє, що за останні 11 місяців, щонайменше, 137 християн постраждали від необгрунтованих арештів, близько 40 були засуджені на тюремне ув'язнення. Християнські пастори не раз заявляли про «абсолютне лицемірство уряду, який прагне створити ілюзію повної релігійної свободи в країні».

 

Останні роки в Ірані відзначають різке погіршення ставлення влади до християн. На думку деяких спостерігачів, іранський уряд стурбований успіхами протестантських місій в країні.

 

З 65 млн. іранців 98% сповідують іслам.


За матеріалами sedmitza