//

Звернення французьких єпископів до народу перед виборами

З приводу парламентських і президентських виборів, що відбудуться у Франції у 2012 році, католицькі єпископи цієї країни направили спеціальне послання, в якому пропонують звернути увагу на 13 пунктів, що стосуються різних сфер життя суспільства. У центрі уваги єрархів питання про життя, сім'ю, освіту, еміграцію, міські околиці, мирянство та ін. Під час прес-конференції, яка відбулася 3 жовтня у Парижі, кардинал Андре Він-Труа зазначив, що у зверненні  увага зосереджується також на проблеми, пов'язані зі світовою економічною кризою. "Ми як християни повинні бути впевнені у тому, що кризи, з якими зустрічається людство, можуть стати приводом для відновлення та набуття досвіду, який буде корисним у майбутньому. Кризи не повинні заважати гарантувати повагу до кожної людини, особливо до найслабших, а також співпраці заради розвитку інших країн, пошуку справедливості та миру для кожного народу", – наголошується у документі.


Єпископи  закликають, щоб "кожен громадянин ознайомився з програмами партій і кандидатів на вибори, щоб зрозуміти, чи їхні підходи відповідають потребам суспільства, в якому ми хочемо жити". Єрархи звертають особливу увагу на перші 3 пункти, що стосуються життя, сім'ї та освіти.


"Аборт не повинен бути єдиним рішенням для жінок, що перебувають у важкій ситуації; сім'я, заснована на союзі чоловіка та жінки повинна отримувати економічну допомогу, оскільки від дітей, які в ній виховуються, залежить майбутнє і стабільність суспільства, а гарне виховання дітей вимагає свободи і відповідальності батьків, а також передачі дітям найважливіших знань", – зазначили єпископи.


Увага звертається також на ситуацію, що склалася навколо міських околиць, що є місцями поширення насильства і нелегальної торгівлі. "Самої лише репресивної політики буде недостатньо, щоб вирішити ці проблеми до кінця, необхідно допомогти населенню зрозуміти суспільство, в якому воно живе, і відчувати себе його частиною", – зазначають французькі єрархи.


За матеріалами Радыё Ватыкана