//

XVI Міжнародна проща вервиці за єдність Церкви

1-2 жовтня при монастирі Успіння Матері Божої (с. Погоня, Тисменецький р-н., Івано-Франківська обл.) відбулась XVI Міжнародна проща вервиці за єдність Церкви, організована отцями василіянами із Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні.


Окрім паломників із України, на прощу вервиці прибули прочани із Словенії та Польщі, яких радо вітав під час вечірньої Святої Літургії отець Никодим Гуралюк, ЧСВВ, настоятель місцевої обителі. У привітальному слові отець Никодим стимулював усіх до ревної молитви.


В часі нічних бдінь, де часто лунала співана молитва на честь Богородиці, чимало прочан приступило до святої Тайни Покаяння. Водночас відбувся концерт за участю релігійних гуртів з Івано-Франківська, Тисмениці та Бучача.


Вранці о 7.00 год. розпочалась Свята Літургія за участю українських заробітчан з Італії, Польщі, США, Канади, які прийшли на прощу вервиці із Івано-Франківська.


Винятковим гостем на цьогорічній прощі вервиці був владика номінант Дмитро Григорак, ЧСВВ, єпископ Бучацької єпархії УГКЦ. Архієрейська Свята Літургія розпочалася об 11.00 год., де з владикою співслужили отець Йоанікій Чверенчук, ЧСВВ, протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні, отець Макарій Ленів, ЧСВВ, настоятель Херсонської обителі та отець Никодим Гуралюк, ЧСВВ.


По завершенні Літургії владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, уділив своє архієрейське благословення.


Прощаючись із усіма присутніми, отці василіяни Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні, запросили відвідати наступного року XVII Міжнародну прощу вервиці, яка відбудеться в першу неділю жовтня у Погоні.

 

Повідомив о. Йоаким Ковальчук, ЧСВВ