//

Архипастирський візит владики Сімкайла на Косівщину

2 жовтня єпископ Миколай (Сімкайло) здійснив візит до парохії села Старі Кути, що на Косівщині. Ознаменувався приїзд Преосвященного владики також вісімнадцятою річницею з дня відновлення Богослужінь у місцевому храмі Преображення Господнього після заборони Української Греко-Католицької Церкви комуністичним режимом.

 

У зверненні до парохіяльною громади і гостей єпарх закликав до християнського життя, яке насамперед полягає у практичному виконання Божих заповідей. «Підпільні часи існування Церкви загартували багатьох християн, але цей час став також нагодою до ігнорування Божих настанов. Душпастирська праця на сьогодні має бути більш інтенсивною, щоб навертати і підтримувати людей у вірі. Нашим завданням є звернути увагу на потреби старшого покоління і стати ближчими до молоді та дітей», – сказав Архієрей.

 

Владика Миколай очолив Божественну Архієрейську Літургію, яку співслужили: о. Роман Іванюлик, декан Косівський, о. мітрат Василь Стефанко, декан Вижницький та священики навколишній парохії. Парох громади о. Юрій Костик подякував Преосвященнішому за візит та Архіпастирське благословення.

 

Особлива радість з приїзду владики Миколая була у старшого покоління, яке добре пам’ятає підпільне життя УГКЦ і візити ще тоді священика Миколая, щоб підтримувати дух християнської спільноти.

 

Всі присутні на Богослужінні отримали благословення від єпарха через обряд мирування.


Джерело: kolomyya.org