//

На Коломийщині починає діяти нова катехитична школа

У вересні цього року з ініціативи о. Ігора Горука у с. Лісна Слобідка засновано катехитичну школу. Перед початком навчального процесу о. Ігор запропонував дітям і батькам поїхати на духовну екскурсію.

 

Група дітей зі своїми батьками відвідала село Посіч Богородчанського району. Тут на землях митрополита Андрея Шептицького засновано монастир монахів Студійського уставу. Завітавши до монастиря, група гостей під проводом о. Ігора разом з отцями-студитами, помолилась молебень до Пресвятої Богородиці, після чого о. Нектарій поблагословив кожну дитину.

 

Опісля було проведено екскурсію по монастирю. Брати-монахи розказали про історію заснування та щоденне життя монастирської обителі. На подвір’ї монастиря діти мали змогу провадити різні ігри та вікторини, які приготували катехити спільно з о. Ігорем.

 

Варто зауважити, що в одній групі були і діти з Православної церкви села Лісної Слобідки, оскільки вже тривалий час священики обох конфесій добре співпрацюють і нема якогось протистояння, а це в свою чергу сприяє єдності вірян громади.

 

Повертаючись додому, діти були дуже задоволені екскурсією, яка стала приємним початком діяльності катехитичної школи, а о. Ігор запропонував робити такі поїздки частіше.


Джерело: kolomyya.org