//

950 років собору в Шпейері

Колишній глава Єпископської Ради зі сприяння християнській єдності 78-річний німецький кардинал Вальтер Каспер представляв Бенедикта XVI на святкуванні 950-ї річниці знаменитого собору в Шпейері (Німеччина.

 

Собор є найбільшою романської церквою на світі, яка збереглася до наших днів, а також відомий як місце поховання середньовічних імператорів Священної Римської імперії.

 

Основні заходи в рамках урочистостей пройшли в неділю, 2 жовтня, коли в Шпейерскому соборі була звершена урочиста Літургія, яку очолив кардинал Каспер в якості особистого посланця з особливих доручень Папи Римського Бенедикта XVI. У святковому богослужінні також взяли участь 18 єпископів і колишній канцлер Німеччини Гельмут Коль.

 

У своєму посланні з нагоди 950-ї річниці освячення знаменитого храму Папа Римський зазначив, що собор був побудований в період між 1030 і 1061 рр.. як «образ Небесного Єрусалиму». Понтифік також особливо підкреслив роль собору в утвердженні католицької віри серед німців та їх союзу з «наступником Петра».
 

 

За матеріалами: Седмица.RU