//

"Євангелізація завжди сприяє розвитку народів" - Арх.Філоні

Місяць жовтень, який щойно розпочався, крім того, що присвячений молитві, присвячений також місіонерській діяльності. З цього приводу "L'Osservatore Romano" розмістила на своїх сторінках інтерв'ю з Архиєпископом Фернандо Філоні, який з 10 травня 2011 є головою Конгрегації Євангелізації Народів.

 

Єрарх наголошує, що місіонерська діяльність є покликанням, в першу чергу, кожної хрещеної людини, а вже потім священиків та єпископів. "Для християнина звіщати Євангеліє означає відповідати на волю Христа. Євангелізувати в даний час означає служити всій Церкві, але також кожній окремій людині, так як через неї ми допомагаємо перевищити тільки горизонтальний вимір в наших міжлюдських відносинах ", - сказав Архиєпископ Філоні.

 

Єрарх підкреслив, що євангелізація завжди сприяє розвитку народів. "Є одна перспектива, яка не може бути недооцінена: Євангеліє несе і створює солідарність. Тому проводити хорошу євангелізацію - це наше первинне завдання. Ми закликаємо сприяти солідарності з тими, хто живе на територіях місій, ділячи і розуміючи їх людські, соціальні та матеріальні потреби ", - зазначив Архиєпископ. Він нагадав про те, що євангелізація часто пов'язана з підвищенням рівня освіти, медичної і моральної допомоги, сприяння справедливості. "Захищаючи євангельські принципи, ми змушені говорити про справедливість, якої в даний час вимагають багато народів", - сказав єрарх.

 

Архиєпископ Філоні, зазначив, що сьогодні існує потреба в тому, щоб вірні любили і підтримували євангелізаційну діяльність. "Ми хочемо, щоб щирість наших християн завжди йшла поруч з великою любов'ю до місій, щоденною молитвою в інтенції місіонерів та проповіді Євангелія", - сказав єрарх.
 

 

За матеріалами: Ватыканскае радые