//

"Воскресіння" в Залі Павла VI відреставрують

3 жовтня розпочнеться реставрація скульптурної композиції "Воскресіння", яка знаходиться у ватиканській Залі Павла VI, місці проведення аудієнцій, зустрічей, концертів та інших заходів. Бронзова скульптура "Воскресіння" була створена італійським майстром Периклом Фаццині 34 роки тому. Її інавгурацію здійснив сам Павло VI 28 вересня 1977.

 

Незважаючи на те, що скульптура перебуває в хорошому стані, вона потребує ретельного очищення для того, щоб бронза придбала свій первісний вигляд. Чистка проходитиме протягом 2 місяців - завершення робіт планується 9 грудня.

 

Зображення "Воскресіння" займає площу 20 м в довжину і 7 м у висоту. Вона представляє "Христа, який виходить з могили, навколо якої ростуть оливкові дерева, тоді як землю стрясають величезної потужності блискавки: в цей час вигляд Господа залишається надзвичайно спокійним, він протягує до нас свої руки, бажаючи відновити любов, яка, здається, була непоправно розбитою », - писала про скульптуру "L'Osservatore Romano" 29 вересня 1977року.

 

Під час проведення реставраційних робіт художній образ скульптури буде відокремлювати її від решти частини Зали Павла VI.
 

 

За матеріалами: Ватыканскае радые