//

Дипломатичний ультиматум Ірану за вирок смерті християнину

Міністри закордонних справ Італії і Франції висунули владі Ірану ультимативний заклик про звільнення іранського пастора, засудженого до смертної кари за перехід з ісламу на християнство.

 


Два роки тому Юсеф Надакхані був заарештований і засуджений на смерть, після чого найвищий суд прийняв його апеляцію і відіслав справу на повторний розгляд. Цього тижня судді повинні винести остаточний вердикт, і якщо вирок буде підтриманий, його можуть негайно виконати, очевидно, при умові, що пастор не зречеться віри в Христа.

 


Західні дипломати вже і раніше звертались до влади Ірану в справі 32-річного християнина, але цього разу звернення міністрів Італії та Франції матиме характер ультиматуму: якщо вирок виконають, Іран трактуватиметься як теократична держава, яка не шанує інших релігій. Про це заявив шеф італійської дипломатії Франко Фраттіні вчора під час зустрічі із своїм французьким колегою Аланом Джуппе.

 


У відповідь на дипломатичне замішання щодо євангелістського пастора іранська преса припускає, що його засудили до смерті не за відступництво від ісламу, а через загрозу для безпеки країни. Однак, ці домисли рішуче відкинув адвокат християнина, пригадуючи, що суд не висунув його клієнтові жодних інших звинувачень. 

 

За матеріалами: Radio Watykanskie