//

Незадоволення французької та американської влади заявами Маронітського Католицького Патріярха щодо подій у Сирії

Маронітський Католицький Патріярх Бешара Рай викликав роздратування французької влади, ознаки незадоволеності демонструють і у Вашингтоні. Причиною такої реакції стали публічні заяви маронітського лідера про політичну кризу в Сирії, повідомляє CWN.

 

 

Під час відвідин Франції Патріярх Маронітської Церкви попередив, що крах нинішнього сирійського режиму може призвести до громадянської війни в країні і, у кінцевому рахунку, до появи войовничого ісламського режиму. У французькому міністерстві закордонних справ сказали, що були «здивовані і розчаровані» коментарями католицького прелата, очевидно, інтерпретуючи їх як підтримку сирійського президента Асада.

 

 

Незабаром після того, як Патріярх Бешара Рай повернувся з Франції, його канцелярія оголосила, що запланований візит глави Маронітської Церкви до Вашингтона, де він, як було заплановано, повинен був зустрітися з президентом США Бараком Обамою, був відкладений. Очевидно, це сталося через реакцію американської адміністрації на коментарі прелата.

 

 

Представники Маронітської Церкви наполягають, що їх Патріярх зовсім не мав наміру підтримувати Асада, але лише підкреслив небезпеку для християнського релігійної меншини, оскільки події «арабської весни» повсюдно на Близькому Сході та Півночі Африки дають новий імпульс прихильникам войовничого ісламу.

 

 

За матеріалами sedmitza.ru