//

У Кракові розпочався II Всесвітній Конгрес Божого Милосердя

Сьогодні, 1 жовтня, у Кракові в Лагєвніках – місці, де прожила останні роки життя св. Фаустина Ковальська – розпочався II Всесвітній Конгрес Божого Милосердя. Його девіз: "Милосердя – джерело надії". У програмі форуму: молитви, конференції, екуменічні богослужіння, а також мовчазне паломництво до концентраційного табору Освенцим. Один з організаторів Конгресу, кардинал Камілло Руіні, зазначив, що цей форум став ще більш важливим після беатифікації Івана Павла II, великого апостола милосердя ХХ і ХХI століть. "Саме Іван Павло II у своїй енцикліці" Dives in Misericordia" ("Милосердя Бога") вказав людству шлях, через який це милосердя має прийти сьогодні", – сказав кардинал Руіні.

 

 

"Сьогодні багато хто не знайомий з темою Божого милосердя, але саме в наш час людство особливо потребує її. Сьогодні люди відчувають власними серцями потребу прощення та милосердя: як Божого милосердя, так і потреби бути милосердними людьми".

 

 

Єрарх зазначив, що весь понтифікат Івана Павла II було окреслено цією темою. "Я хочу нагадати, що на закінчення свого земного життя, в останній книзі, яку він написав, були слова:" Милість Божа – це єдине справжнє обмеження для зла, яке існує в світі", – зазначив кардинал Руіні.

 

 

За матеріалами Ватыканскае радыё