//

Церква Австралії стурбована подвоєнням кількості ув'язнених попри зниження рівня злочинності

«Будувати мости, а не стіни», − це новий документ Єпископату Австралії щодо ув’язнених на Антиподах. Його автором є пов'язана з Конференцією єпископів Рада Соціальної Справедливості, на чолі з єпископом Крістофером Аланом Сондерсом. Ординарій єпархії Брум висловив глибоку стурбованість у зв'язку з подвоєнням кількості австралійських ув'язнених у той час, коли злочинність у цій країні (в 1984−2008 рр.) йде на спад.

 

 

Документ підкреслює, що засуджені часто є вихідцями із соціально неблагополучних сімей. Потрапляють до в'язниці у великому континенті переважно корінні народи, люди, позбавлені власності або психічно хворі. Автори церковного документу заохочують до обговорення функціонування судової адміністрації на Антиподах, аналізу причин зростання обвинувачувальних вироків і до пошуку інших форм відбування покарання. Вони висловлюють вдячність за служіння тюремних капеланів, які невпинно супроводжують засуджених.

 

 

Церква нагадала католикам, що ув’язнення зазнали багато християнських мучеників, і сам Христос мав особливе ставлення до ув'язнених і закликав до прощення, як у випадку з блудним сином.

 

 

За матеріалами Radio Watykańskie