//

Священичий парастас за о. Анатолієм Мазуриком

У четвер, 29 жовтня, священики Поморянського та Золочівського протопресвітератів, та оо. Василіяни Золочівського Святовознесенського монастиря ЧСВВ під проводом Золочівського Протопресвітера о. Михайла Сукмановського, Поморянського Протопресвітера оо. Володимира Клим’яюка та ігумена Золочівського Святовознесенського монастиря оо. Василіан о. Томи Кушки перенесли до церкви св. Миколая у Золочеві тіло покійного о. Анатолія Мазурика о 19.00. У храмі св. Миколая отці відслужили парастас за покійним отцем.

 

Після парастасу цілу ніч у церкві тривало молитовне чування за покійного о. Мазурика, організоване спільнотою «Воїни Христа Царя».

 

30 вересня о 20.00 до храму прибув Високопреосвященний Архиєпископ Львівський Владика Ігор Возняк. Під проводом Його Високопреосвященства відслужено священичий парастас. У своїй проповіді Високопреосвященний Владика наголосив на чеснотах, які за життя прикрашали о. Мазурика: «Його служіння приносило велику користь для тих душ, про яких він так сумлінно дбав. Мав  завжди плани, думав наперед, щоб здійснити кращу опіку для вірних, яких довірила йому свята Церква. Мав добре відчуття та умів направити людей у праведному напрямі, щоб вони дбали за спасіння своїх душ. Сам був свідомий своєї хвороби, тому приходив до свого єпископа та просив звільнити його від певних обов'язків, бо відчував, що його сили маліють. Отець Анатолій готувався до своєї близької зустрічі з Богом, був цього дуже свідомий і не хотів жити кольоровими мріями та віддаляти смерть, тобто, перехід до вічного життя».

 

Високопреосвященний Владика також особливо відзначив заслуги отця Мазурика у згуртуванні греко-католиків Севастополя.

 

Див. повний текст «Слова світлої пам'яті о. Мазурика Анатолія, м. Золочів, 30.09.2011.» Високопреосвященного Архиєпископа Львівського Владики Ігоря Возняка